Klicka här  för att se fler bilder

Ett tunt lager snö på marken bidrog till en riktig Julstämning på Bungemuséet söndagen den 16 december 2018.

Närmare 200 vuxna och barn kunde besöka muséets olika byggnader och t.ex. smaka på nybakade gorån i Båtsmanstorpet och dopp i grytan i brygghuset på 1700-talsgården.  Man kunde titta på när smeden smidde spik i smedjan och när kvinnorna arbetade vid spinnrockarna i 1800-talsgåren och vara med och göra julpyssel i snickarboden på 1700-talsgården. Man kunde även få hälsa på Bungetomten och dansa kring granen.  I 1700-talets ladugård ville många höra Calle Brobäck berätta om nissen. Man kunde också se uppdukade tidsenliga julbord i 1700-talsgåren, 1800-talsgården och i Skolmuséet, där man också kunde få se hur ljusstöpning gick till i gamla tider.  Musikanter gick runt och förnöjde besökarna. I1600-talsladan anordnade Bunge Sockenförening i samarbetade med Bungemuséet en liten julmarknad med ett brett utbud av lokalt hantverk.
IMat- och Kaffestugan serverades kaffe med tilltugg. Där kunde man även få vila benen och värma sig vid brasan i Malstan .

Se fler bilder under menyval Bildgalleri